Chutney picant de mango

Printeaza

Chutney picant de mango din: chimen, seminte de mustar negru, turmeric, mango, ceapa, caise deshidratate, usturoi, ardei iute, coaja de lamaie, zeama de lamaie, otet de vin alb, zahar brun.

Ingrediente:Chutney_picant_de_mango

  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingura seminte de mustar negru
  • 1 lingurita turmeric
  • 6 bucati mango, curatate de coaja si sambure si tocate
  • 3 cepe mici, curatate si tocate
  • 250 g caise deshidratate, tocate
  • 3 catei de usturoi, zdrobit
  • 1 ardei iute, tocat
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • 250 ml otet de vin alb
  • 1 kg zahar brun

 

Mod de preparare:

Intr-un vas mic neaderent, rumeneste chimenul şi muştarul 5 min, până când aromele încep să se elibereze.

Zdrobeşte-le uşor într-un mojar sau pe tocătorul din lemn. Pune toate ingredientele în vasul de fiert şi adu la punctul de fierbere.

Fierbe la foc mic 1 oră, amestecând pentru a nu se prinde de baza vasului, până când pasta se îngroaşă şi fructele devin translucide.

Nu este nevoie ca tot lichidul să se evapore, pasta trebuie să fie siropoasă. Lasă deoparte 15 min înainte de a pune în borcane sterilizate.

Chutney picant de mango

Chutney_picant_de_mango

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.