Chutney din mere şi roşii

Printeaza

O reteta delicioasa de chutney din mere si rosii din: ceapa, stafide, mere, rosii, otet de mere, ghimbir ras, piper, frunze de busuioc, zahar.

Ingrediente:Chutney din mere şi roşii

  • 1 ceapă
  • 450g stafide
  • 450g mere
  • 450g roşii
  • 600ml oţet de mere
  • 1 linguriţă ghimbir ras
  • 1/2 linguriţă piper zdrobit
  • 1 leg. frunze de busuioc
  • 450g zahăr

 

Mod de preparare:

Fierbeţi zahărul şi oţetul, amestecând mereu până când zahărul se dizolvă. Adăugaţi apoi merele tă­iate în cubuleţe, busuiocul tăiat, roşiile curăţate de coajă şi tăiate în cubuleţe şi celelalte ingrediente.

Amestecaţi-le şi lăsaţi vasul la foc potrivit, apro­ximativ 1 oră sau până când se formează un sos mai gros. Se poate servi după ce răceşte, ca garnitură la carne de porc sau de vita. De asemenea se paote conserva in borcane si steriliza.

Chutney din mere şi roşii

Chutney din mere şi roşii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.