Chutney de piersici si stafide

Printeaza

Chutney de piersici si stafide din: otet, piersici, stafide, ceapa, mere, sare, ghimbir, seminte de mustar, scortisoara, chili, zahar.

Ingrediente:Chutney_de_piersici_si_stafide

  • 500 ml oţet de vin alb
  • 1 kg piersici curăţate de sâmburi şi tăiate mărunt
  • 350 g stafide
  • 2 cepe curăţate şi tăiate mărunt
  • 2 mere decojite, curăţate de cotor şi tăiate mărunt
  • 2 linguriţe rase cu sare
  • 2 linguri cu ghimbir proaspăt ras
  • 1 lingură cu seminţe de muştar galbene
  • 5 cm baton de scorţişoară
  • un vârf de cuţit de fulgi de chili
  • 500 g zahăr

 

Mod de preparare:

Pune oţetul într-o oală şi adaugă restul ingredientelor, cu excepţia zahărului. Lasă să fiarbă încet aproximativ 45 de minute, sau până când ingredientele s-au înmuiat, amestecând din când în când.

Adaugă zahărul şi amestecă până se dizolvă. Lasă să fiarbă la foc mic aproximativ o oră, până când chutney-ul s-a întărit, având grijă să nu se lipească şi să se ardă. Ia oala de pe foc şi lasă să se răcească puţin, apoi pune-l în borcane calde, sterilizate.

Lasă chutney-ul să se răcească complet, apoi pune capacul borcanelor.

 

Chutney de piersici si stafide

Chutney_de_piersici_si_stafide

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.