Chutney de gogonele

Printeaza

Chutney de gogonele din:  ulei de masline, ceapa, usturoi, condimente, boabe de mustar, fulgi de ardei iute, dafin, gogonele, mere, otet, zahar, curmale, stafide, sare.

Ingrediente:Chutney de gogonele

  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 kg de ceapă,tocată
  • 6 căţei de usturoi, tocaţi fin
  • 1 lingură amestec de condimente
  • 1 linguriţă cu vârf boabe de muştar galben
  • 1 linguriţă fulgi de ardei iute (opţional)
  • 2 foi de dafin
  • 2kg de gogoneler tocate grosier
  • 500g de mere (cât mşi puţin dulci), decojite şi tocate in cubuleţe
  • 850ml de oţet de mere
  • 500g de zahăr
  • 200g de curmale fără sâmburi, tocate
  • 200g de stafide aurii
  • 1 lingură sire de mare grunjoasă

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o oală, pune în ea ceapa şi căleşte-o la foc mic timp de 10 minute.

Adaugă usturoiul, condimentele şi foile de dafin, apoi căleşte toate ingredientele 5 minute, pentru a-şi elibera aromele.

Adaugă roşiile, merele şi jumătate din oţet, apoi fierbe totul circa 15 minute sau până când roşiile şi merele se înmoaie.

Toarnă restul de oţet, apoi zahărul, fructele uscate şi sarea şi găteşte totul la foc mic, până când zahărul se dizolvă.

Măreşte puţin flacăra apoi lasă chutney-ul la fiert circa 1 oră şi 30 de minute sau până când devine gros şi are consistenţa unui gem.

Când e gata, vei putea trasa o linie pe fundul olii fără ca sosul să o acopere imediat.

Durata totală variază în funcţie de conţinutul de apă al roşiilor.

Indepărtează foile de dafin înainte de a turna chutney-ul fierbinte în borcane sterilizate şi fierbinţi.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.