Chutney cu mere si pere

Printeaza

Chutney cu mere si pere din: mere, pere, ceapa, ardei, rosii, otet, ulei, miere, boabe de mustar, coriandru, piper, sare.

Ingrediente: 

  • 8 mere
  • 2 pere
  • 4 cepe mari
  • 2 ardei graşi roşii
  • 2 kg roşii de preferinţă prunişoare
  • 250 ml oţet de mere
  • 200 ml ulei
  • 150-200 g miere
  • câte 1/2 linguriţă boabe de muştar, coriandru şi piper
  • sare de mare

 

 

Mod de preparare:

Decojeşti roşiile, merele şi perele. Indepărtezi casetele cu seminţe ale fructelor.

Tai în cubuleţe fructele, robiile şi ardeii, în prealabil spălaţi şi curăţaţi. Tai solzişori ceapa curăţată.

Pui la fiert oţetul de mere împreună cu condimentele.

După ce au dat în clocot, stingi focul şi acoperi vasul cu un capac sau o farfurie.

Intr-un vas cu pereţi groşi, de fontă, căleşti ceapa în 150 ml ulei, iar după ce a devenit translucidă, adaugi roşiile şi ardeii.

Amesteci, le căleşti împreună încă 5 minute, după care adaugi fructele şi oţetul strecurat şi continui fierberea la foc mediu, circa 1 oră, amestecând periodic, ca să nu se lipească de baza vasului.

Când sosul aproape a scăzut, pui mierea şi continui fierberea pentru câteva minute, după care potriveşti de sare.

Pui sosul în borcane de 350 ml, sterilizate, fierbinţi, aşezate pe suport metalic.

Deasupra torni câte 1 lingură de ulei fiebinte.

Capsezi borcanele cât conţinutul este fierbinte şi le laşi să se răcească acoperite cu pături, până a doua zi.

Cu acest chutney asezonezi fripturile din carne de porc şi de pui.

 

Chutney cu mere si pere

Chutney_cu_mere_si_pere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.