Chow mein de pui

Printeaza

Chow mein de puiChow mein (tăiţeii prăjiţi) reprezintă una dintre cele mai populare specialităţi chinezeşti din restaurantele europene şi mai ales americane, în China, chow mein este obligatoriu în meniurile ceainăriilor, fiind rapid de preparat şi reconfortant, mai ales in lunile de iarnă. în chow mein se poate pune aproape orice.

Foarte des se foloseşte carnea de pui, care se taie în felii foarte subţiri, se prăjeşte rapid. La ea se adaugă legume crocante şi germeni de fasole mung. precum şi alte ingrediente suculente, precum abalone, creveţi sau stridii, toate călite împreună, într-un sos bogat şi savuros, din supă de carne, sos de soia şi vin de orez.

Chow_mein_de_pui_07

Chow mein de pui

Ingrediente:

  • 300 g taitei cu ou uscati
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura vin de orez sau sherry sec
  • 1 1/2 lingura amidon de porumb
  • 2 lingurite ghimbir dat pe razatoare
  • 200 g carne de pui fara os, taiata in fasii subtiri
  • 150 g file de porc, taiat fasii subtiri
  • 6 tulpini choi sum (un soi de varza), taiate in bucati de 5 cm
  • 3 linguri ulei de arahide
  • 6 ciuperci shiitake uscate, inmuiate in apa fierbinte timp de o ora, apoi taiate in felii subtiri
  • 4 fire ceapa verde, taiate in bucati mici, plus partea verde de la 2 fire ceapa verde, taiata in felii subtiri
  • 2 lingurite ulei de susan
  • 125 ml supa de pui

Mod de preparare:

Puneţi tăiţeii la fiert în apă clocotită, 3-4 minute, până se înmoaie. Amestecaţi împreună 1 lingură sos de soia, orezul de vin, 1 lingură amidon de porumb şi ghimbir. Adăugaţi carnea tăiată fâşii şi lăsaţi-o să se marineze 30 minute.

Puneţi tulpinile mai groase de choi sum în apâ clocotită şi lâsaţi-le un minut. Adăugaţi tulpinile mai subţiri şi frunzele şi fierbeţi-le încă 30 secunde. Apoi scurgeţi-le şi clătiţi-le cu apă rece.

Intr-un wok încins puneţi 2 linguri ulei de arahide şi prăjiţi carnea amestecând mereu, timp de 1 minut. Adăugaţi choy sum, ciupercile şi ceapa verde tăiată bucăţi şi câliţi-le încă 2 minute. Scoateţi-le din wok, turnaţi în el restul de ulei de arahide şi puneţi la prăjit tăiţeii, amestecând mereu, aproximativ 3 minute.

Puneţi din nou în wok carnea şi legumele, adăugând ulei de susan şi restul de sos de soia. Amestecaţi bine şi turnaţi peste supa de pui şi restul de amidon amestecat cu puţină apa rece. Inainte de a servi, presăraţi ceapa verde tăiată feliuţe.

Chow mein de pui

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • chow mein reteta
  • taitei chow mein

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.