Choux a la creme

Printeaza

Choux a la creme

Choux a la creme din: apa, unt, zahar, faina, oua, sare, grasime, frisca, lapte, vanilie.

Ingrediente aluat:

  • 200 ml apa
  • 75g unt
  • 2 lingurite zahar
  • 125 g faina
  • 3 oua
  • sare
  • grasime pentru forma
  • frisca

Ingrediente crema de vanilie:1/2 1 lapte clocotit, 1/2 baton vanilie, 6 galbenusuri, 200 g zahar,60 g faina, 1 lingurita unt.

 

Mod de preparare:

Pui la fiert apa cu untul, sa-rea si zaharul. Cand ince-pe sa fiarba pui faina in ploaie, amestecand pana se observa ca aluatul se desprinde de pe cratita.II dai la o parte. Cand com­pozipa este calda, adaugi pe rand 3 oua, amestecand mereu si lasi apoi sa se raceasca.

Ungi o tava de copt cu unt sau cu ulei si pui cu lingu­rita gramajoare nu prea mari din compozitia rece, la distanta mare una de alta. Dupa ce s-au copt, le lasi sa se raceasca, apoi,cu un cutit foarte ascutit, tai capacelele.

Crema: dai laptele cu vanilia intr-un clocot, acoperi vasul cu un capac si lasi sa stea o ora.

Freci galbenusurile cu zaharul si faina si torni apoi, putin cate putin, laptele incalzit din nou. Pui la foc, amestecand continuu, pana cand incepe sa se ingroase.

Tragi crema de pe foc, adaugi untul si freci pana cand crema incepe sa se raceasca. Umpli gogosile cu aceasta crema de vanilie peste care pui putina frisca.Pui capacelul si pudrezi cu zahar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.