Chisca

 

Ingrediente:

  • mat de chisca (intestinul gros de la porc) se gaseste in comert
  • carne de porc macra 500 gr.
  • 1 ceasca orez
  • 4 cepe mari
  • sare
  • piper
  • 1 cescuta ulei
  • un pic de verdeata verde sau uscata(marar, patrunjel)

 

Mod de preparare:

Se taie ceapa marunt se caleste in ulei. Se adauga orezul si se prajeste si el un pic. Se da deoparte sa se raceasca si se amesteca cu carnea tocata (ca la sarmale) piper, verdeata, sare.

Se spala matul de porc si se umple cu umplutura rezultata, dar pe jumatate ca sa aiba unde sa se umfle orezul (altfel plesneste la fiert). Se fierbe si inteapa cu furculita la fiert.

Se lasa sa se raceasca in zeama. Se scoate si se prajeste in ulei. Se mananca calda sau rece.

 

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Contact