Chişcă (varianta)
PrinteazaChişcă
- 1 kg carne slabă de porc
- 1 cană orez
- 3 cepe
- 2 morcovi
- mărar
- sare
- piper după gust
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui să se topească puţin in ulei. Alegi şi speli orezul şi-l pui peste ceapă şi în final carnea trecută prin maşina de tocat.
Adaugi mărarul şi piperul şi dacă mai e nevoie potriveşti de sare. Această umplutură o vei pune în intestinul gros (care se găseşte şi la magazine gata curăţat, trebuie doar să-l mai speli de câteva ori) şi legi chişca la ambele capete.
Pui la fiert, la foc mic, pentru 30 de minute şi apoi scoţi cu grijă şi-o dai la cuptor pentru încă jumătate de oră, într-o tavă cu apă şi ulei ca să se rumenească uşor.
Pofta buna!