Chisalita olteneasca

Printeaza

Chisalita olteneasca din: corcoduşe roşii, zahăr, făină (sau amidon)

Ingrediente:Chisalita_olteneasca

  • 1 kg corcoduşe roşii
  • 6 linguri zahăr
  • 2 linguri făină (sau amidon)

 

Mod de preparare:

Culegi corcoduşele roşii, cu grijă să nu fie stricate, le speli bine şi le scoţi sâmburii. Pui apoi corcoduşele la fiert în apă cu 6 linguri de zahăr.

Când au fiert bine de tot, pasezi o parte din cantitatea de corcoduşe şi o amesteci apoi cu 2 linguri de făină. Cu acest amestec se îngroaşă ciorba noastră de corcoduşe (chisăliţă).

O mai laşi puţin şi apoi o serveşti fie călduţă, fie rece. Bunica ne-o dădea să o mâncăm rece, cu pâine şi era o mare plăcere în zilele toride de vară. Este o ciorbică dulce – acrişoară.

Chisalita olteneasca

Chisalita_olteneasca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.