Chipsuri din mamaliga cu chilli

Printeaza

Chipsuri din mamaliga cu chilli din: malai, praf de chilli, ulei de masline, iaurt de soia, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Chipsuri_din_mamaliga_cu_chilli

  • 350 g malai
  • 2 lingurite de praf de chilli
  • 1 lingura ulei de masline
  • 150 ml iaurt de soia
  • 1 lingura de patrunjel tocat
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Fierbeti 1,5 litri de apă si adăugaţi treptat mălaiul, amestecând continuu până când se formează o mămăligă bine închegată (lingura trebuie să stea dreaptă); Adăugaţi în mămăligă pudra de chilii şi asezonaţi cu sare şi piper;

Răsturnaţi mămăliga pe un platou şi formaţi un strat de 1-4 cm înălţime (în funcţie de forma dorită la final); Lăsaţi să se răcească; Tăiaţi mămăliga răcită în fâşii subţiri (dacă stratul a fost de 4 cm) sau pătrăţele (dacă stratul a fost del cm);

Incingeţi o lingură de ulei de măsline într-o tigaie şi prăjiţi chipsurile de mămăligă timp de 3-4 minute sau până sunt crocante. Serviti-le calde împreună cu iaurt de soia garnisit cu pătrunjel proaspăt (opţional).

Chipsuri din mamaliga cu chilli

Chipsuri_din_mamaliga_cu_chilli

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.