Chipăruşă moldovenească

Printeaza

Chipăruşă moldovenească din: gogosari, oua, afumatura, rosii, ceapa, usturoi, ulei, ardei iute, sare.

Ingrediente:Chipăruşă moldovenească

  • 1 kg gogoşari
  • 8 ouă
  • 200 g afumătură (costiţă, pastramă etc.)
  • 1 kg roşii
  • 2 cepe
  • 2 căţei de usturoi
  • 6 linguri ulei
  • 1 ardei iute
  • sare

Mod de preparare:

Cureţi legumele şi ustu­roiul, tai mărunt ardeiul iute, ceapa, gogoşarii fideluţă şi roşiile felii, adaugi şi usturoiul pisat şi le căleşti pe toate în ulei cu puţină sare.

Torni şi o ceaşcă de apă caldă şi totul să fiar­bă pe foc mic până scade. Tai afumătura, o prăjeşti şi o laşi deopairte.

Chiparusa moldoveneasca1

Din ouă faci omletă pe care o adaugi pesite amestecul de ardei, gogoşari, roşii, usturoi şi mai laşi pe foc încă 5 minute, amestecând mereu. Mâncarea trebuie să fie picantă datorită ardeiului iute căruia în Moldova îi spunem chipăruş.

Chipăruşă moldovenească

Chiparusa moldoveneasca

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.