Chili con carne (varianta)

Printeaza

Chili con carne din: ceapa, carne macra tocata de vita, usturoi, pudra de chili, pimento, scortisoara, cumin, piper rosu, sare, cacao, suc de rosii, sos worcestershire, otet de cidru, apa.

Ingrediente:Chili_con_carne

  • 1 ceapa mare tocata pestisori
  • 0,5 kg de carne macra tocata de vita
  • 1 catel de usturoi maruntit
  • 1 lingurita de pudra de chili
  • 1 lingurita de pimento (piper jamaican)
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingurita cumin
  • 1/2 lingurita de piper rosu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 1/2 linguri de cacao sau 50 g ciocolata
  • 1 conserva de suc de rosii
  • 1 lingura sos Worcestershire
  • 1 lingura otet de cidru
  • 1 jumatate cana apa

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie mare se prăjeşte la foc mediu carnea, ceapa şi usturoiul. Se amestecă continuy până se prăjeşte bine carnea, apoi se adaugă cuminul, pimento-ul, sarea, piperul roşu, oţetul din cidru şi ciocolata. Se fierbe la foc mic circa 11/2 ore apoi se dă totul la o parte.

Opţional, se mai poate adăuga brânză cheddar dea­supra, apoi ceapă şi fasolea boabe mexicană fiartă in prealabil (poate fi şi din conservă).

Chili con carne

Chili_con_carne

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.