Chiftelute vegetale cu harissa

Printeaza

Intr-un vas larg, încinge 1 lingură ulei de floarea soarelui şi prăjeşte 1 ceapă tocată şi 2 linguriţe chimen zdrobit, la foc mic, 5 minute. Mărunţeşte în tocătorul electric împreună cu 400 g năut fiert,  1-2 linguriţe pastă harissa,3 linguri pastă de susan (tahini), 50 g pesmet şi câteva frunze de pătrunjel proaspăt, tocat.

Modelează 12 chiftele de aceeaşi mărime şi apoi aplatizează-le. Presară cu 25 g susan şi apoi prajeşte-le în 1 lingură de ulei încins in alt vas, la foc potrivit, 3 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc. Amestecă 1 1/2 linguri pastă de susan, 150 g iaurt natural şi 75 g ridichi, răzuite şi stoarse uşor.

Potriveşte gustul de sare şi piper şi dă la rece pâni în momentul servirii. Serveşte falafel calde ori reci, cu sosul de iaurt.

Chiftelute vegetale cu harissa

Chiftelute vegetale cu harissa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.