Chifteluţe vegetale cu salată

Printeaza

Chifteluţe vegetale cu salată

Chifteluţe vegetale cu salată

Ingrediente:

  • 100 g orez
  • un cartof
  • un morcov
  • un dovlecel
  • ceapă verde
  • 100 g ciuperci
  • două fire de usturoi
  • 3 ouă
  • bicarbonat
  • o pungă mix de salată
  • 50 g arpagic
  • sare, piper
  • mărar
  • pesmet
  • oţet de mere
  • ulei de măsline
  • ulei de floarea-soarelui

Preparare:

Orezul se spală, se scurge şi se fierbe în apă cu sare pînă cînd se înmoaie. Morcovul şi cartoful se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici.

Dovlecelul se spală, se dă pe razătoare, se pune într-o strecurătoare şi se presează cu o lingură ca să se elimine sucul. Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt.

Se pun într-un vas mai mare, împreună cu legumele rase, orezul, ciupercile tăiate mărunt, sarea şi piperul.

Se adaugă un vîrf de cuţit de bicarbonat, verdeaţa tocată şi ouăle. Se amestecă, se formează chiftele şi se trec prin pesmet.

Se prăjesc în ulei încins, se scot cu o spumieră şi se lasă să se răcească.

Intr-un castron se amestecă mixul de salată cu arpagic, ulei de măsline, oţet de mere, sare, piper şi se serveşte alături de chifteluţe.

Chifteluţe vegetale cu salată

Chifteluţe vegetale cu salată

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • chiftelute vegetale

1 comentariu

  1. Foarte bune chiftelutele vegetale.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.