Chifteluţe în stil italian

Printeaza

O reteta savuroasa de Chifteluţe în stil italian din: ceapa, usturoi, rosii uscate, cimbru, ulei, boia iute, samburi de pin, carne de vita, galbenus, mustar, sare piper si untura.

Ingrediente:

  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 20 g rosii uscate conservate in ulei
  • 1 lingurita frunzulite de cimbru
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura boia iute
  • 2 linguri samburi de pin
  • 500 g carne de vita tocata
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita mustar
  • sare
  • piper
  • 20 g untura

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se toacă usturoiul şi ceapa. Se taie cubuleţe roşiile uscate. Se toacă apoi cim­brul. Se călesc toate în ulei şi se condimentea­ză cu boia. Se prăjesc sâmburii de pin într-o tigaie, fără adaos de grăsime, şi se toacă gro­sier. Se frământă toate cu carnea tocată, găl­benuşuri şi muştar.

Se sărează şi se piperează. Cu mâinile umede, se modelează cca 12 chif­teluţe din acest amestec. 2 Se încinge cuptorul la 180°C. Se încing porţii de unt într-o tigaie de teflon şi se prăjesc pe rând chifteluţele. Se aşază într-o tavă şi se coc la mijlocul cuptorului cca 15 minute.

Chifteluţe în stil italian

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata chiftelutele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.