Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castraveti

Printeaza

O reteta de Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castraveti din: cartofi, sare de mare, piper, ulei vegeal, spanac, seminte de mustar negru, seminte de chimion, piper cayenne, faina, iaurt, castravete si zahar tos.

Ingrediente:Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castraveti

  • 2  cartofi medii, aproximativ 500 g, curăţaţi
  • sare demare şi piper negru
  • 3  linguri de ulei vegetal, plus o cantitate suplimentară pentru prăjirea chifteluţelor de cartofi
  • 250 g de spanac proaspăt, spălat
  • 2 linguriţe de seminţe de muştar negru
  • 1  linguriţă de seminţe de chimion
  • 2  căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi mărunt
  • 1 linguriţă de sare de mare fină sau cupă gust
  • 1 lingurţă de piper de Cayenne
  • făină albă, pentru pudrat

Raita de castraveţi:

  • 500 ml de iaurt simplu
  • 1 castravete mare
  • 1/2 linguriţă de seminţe de chimion
  • 1/2 linguriţă de zahăr tos

 

Mod de preparare:

Preparaţi mai întâi raita. Bateţi uşor iaurtul într-un bol mare. Curăţaţi şi radeţi castravetele, apoi stoarceţi-l de cât mai multă apă înainte de a adăuga iaurtul. Prăjiţi seminţele de chimion într-o tigaie uscată aproximativ 1 minut, până când emană un miros plăcut, răciţi-le, apoi amestecaţi-le în raita, împreună cu zahărul. Asezonaţi cu sare şi piper după gust. Răciţi-o până când este gata de servire; veţi beneficia de un plus de aromă dacă raita stă la rece câteva ore.

Pentru chifteluţe, tăiaţi cartofii în bucăţi mari şi adăugaţi-i într-o oală cu apă rece sărată. Daţi-i în clocot şi lăsaţi-i 10-15 minute până când se înmoaie (pentru a testa, înţepaţi-i cu un cuţit ascuţit). Scurgeţi-i bine şi puneţi-i din nou pe foc, pentru a-i usca. Cât sunt încă fierbinţi, daţi-i printr-o maşină de tocat sau pasaţi-i bine. Asezonaţi-i după gust şi lăsaţi-i să se răcească.

Incingeţi puţin ulei într-o cratiţă. Adăugaţi spanacul şi amestecaţi la foc iute până când se înmoaie. Puneţi-l într-o strecurătoare şi stoarceţi lichidul în exces cu o lingură. Puneţi frunzele pe un prosop de bucătărie pentru a mai absorbi din zeamă. Lăsaţi-le să se răcească, apoi tocaţi-le mare.

Incingeţi restul de ulei într-o tigaie, adăugaţi muştarul şi seminţele de chimion şi prăjiţi-le până încep să sfârâie. Luaţi-le de pe foc şi adăugaţi-le în bolul cu piureul de cartofi răcit. Puneţi spanacul tocat şi asezonaţi cu sare şi piper de Cayenne. Formaţi 8-10 chifteluţe din amestec, apoi aplatizaţi-le. Pudraţi-le cu puţină făină.

Incingeţi un strat subţire de ulei într-o tigaie lată (preferabil antiaderentă). Prăjiţi chiftelele în mai multe reprize, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte, până se rumenesc. Scurgeţi-le pe o hârtie-prosop, apoi serviţi-le calde, cu raita de castraveţi alături.

Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castraveti

Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castraveti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.