Chiftelute in sos de rosii

Printeaza

O reteta de chiftelute in sos de rosii din: carne de vita, ceapa, usturoi, pesmet, branza, patrunjel, sare de mare, piper, ou, ulei de masline, vin alb si zahar tos. Ele pot alcătui şi un delicios fel principal – servite cu orez preparat la aburi sau consumate cu pâine ţărănească înmuiată în sos.

Ingrediente:Chiftelute in sos de rosii

  • 500 g de carne de vită tocată, de bună calitate
  • 1 ceapă, curăţată şi tocată foarte mărunt
  • 1 căţel de usturoi, curăţat şi tocat mărunt
  • 50 g de pesmet
  • 25 g de brânză Manchego (sau Cheddar) rasă
  • 2  linguri de pătrunjel tocat, plus încă puţin pentru ornat
  • sare de mare şi piper negru
  • 1 ou mare, bătut uşor
  • 2  linguri de ulei de măsline

Sos de roşii:

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă, curăţată şi tocată foarte mărunt
  • 1 căţel de usturoi, curăţat şi tocat foarte mărunt
  • 120 ml de vin alb sec
  • 2  cutii de 400 g de roşii tocate
  • 100 ml de apă
  • 1-2 linguriţe de zahăr tos

 

Mod de preparare:

Pentru a prepara chiftelele, amestecaţi carnea de vită tocată, ceapa, usturoiul, pesmetul, brânza şi pătrunjelul într-un bol mare, până se omogenizează. Asezonaţi cu sare şi piper şi adăugaţi oul bătut pentru a lega compoziţia, amestecând cu mâinile. Rupeţi o porţiune mică din amestec, formaţi o chiftea şi prăjiţi-o într-o tigaie cu ulei până când este gata, apoi gustaţi-o pentru a o potrivi de condimente. Dacă este necesar, mai adăugaţi sare şi piper în compoziţie.

Cu mâinile umede, formaţi 16 chiftele, încercând să nu le presaţi prea tare. Aşezaţi-le pe o farfurie mare, acoperiţi-le cu folie alimentară şi lăsaţi-le la rece măcar 30 de minute, pentru a le permite să se întărească.

Intre timp, preparaţi sosul de roşii. Incingeţi uleiul de măsline într-o tigaie, adăugaţi ceapa şi usturoiul şi căliţi-le la foc mic până se rumenesc uşor. Măriţi puţin flacăra şi turnaţi vinul. Lăsaţi-l să clocotească până când scade la jumătate, apoi amestecaţi roşiile tocate, apa şi zahărul. Potriviţi de sare şi piper. Lăsaţi amestecul la foc mic, timp de 10-15 minute, până când roşiile se înmoaie, apoi luaţi tigaia de pe foc.

Pentru a găti chiftelele, încingeţi uleiul de măsline într-o tigaie mare şi lată. Adăugaţi chiftelele răcite şi prăjiţi-le 5 minute, întorcându-le frecvent, până când se rumenesc pe toată suprafaţa. Turnaţi sosul de roşii deasupra şi mai lăsaţi-le la foc mic 10-15 minute, până sunt gata. Impărţiţi chiftelele şi sosul de roşii în boluri calde şi presăraţi pe deasupra pătrunjel verde, înainte de a le servi.

Chiftelute in sos de rosii

Chiftelute in sos de rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.