Chifteluţe în sos de capere

Printeaza

Chifteluţe în sos de capere din: ceapa, ansoa, unt, paine, coaja de lamaie, ou, sare, piper, nucsoara, carne tocata, faina, supa, smantana, galbenus, suc de lamaie si capere.

Ingrediente:

  • 2 cepe
  • 4 ansoa marinate
  • 4 linguri unt
  • 60 g paine alba
  • coaja razuita de la 1/2 lamaie
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • nucsoara rasa
  • 500 g amestec de carne tocata
  • 30 g faina
  • 350 ml supa
  • 150 g smantana
  • 1 galbenus
  • suc de lamaie
  • 30 g capere

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa şi se taie cubuleţe. Se spală peştii, se usucă pe un şervet de bucătărie şi se taie mărunt. Se topesc 2 linguri de unt şi se căleşte ceapa, apoi se lasă să se răcească.

Se înmoaie pâinea, se stoarce şi se frământă împreună cu anşoa, ceapa, coaja de lămâie, oul, mirodeniile şi carnea tocată.

Se formează 20 de perişoare şi se lasă cea 10 minute în apă clocotită cu sare.

Pentru sos, se topeşte restul de unt, se căleşte făina, se adaugă supa, se condimentează şi se lasă la fiert cea 15 minute, amestecându-se continuu.

Se adaugă smântână şi se mai lasă alte 5-10 minute.

Se bate gălbenuşul cu puţin sos şi se adaugă în restul sosului (fără să se mai fiarbă). Se condimentează cu sare, piper şi suc de lămâie.

Se înglobează în sos chifteluţele şi caperele. Se condimentează sosul încă o dată, dacă este cazul.

Chifteluţe în sos de capere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.