Chifteluţe cu sos de capere şi lămâie

Printeaza

Chiftelute cu sos de capere si lamaie din: chifla, lapte, file de sardine, ceapa, unt, patrunjel, amestec de carne tocata, ou, coaja de lamaie, sare, piper, supa, faina, capere, vin, galbenusuri si smantana.

 

Ingrediente:

  • 1 chifla veche de 1 zi
  • 125 ml lapte caldut
  • 2 bucati file de sardine
  • 2 cepe medii
  • 5 lingurite unt
  • 4 linguri patrunjel tocat
  • 600 g amestec de carne tocata
  • 1 ou
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • sare
  • piper
  • 350 ml supa
  • 20 g faina
  • 3 linguri capere
  • 125 ml vin alb sec
  • 2 galbenusuri
  • 125 g smantana

 

 

Mod de preparare:

Inmuiaţi chifla în laptele călduţ.Tocaţi ceapa şi sardelele şi căliţi-le într-o linguriţă de unt.

Stoarceţi chifla şi frământaţi-o cu pătrunjelul, carnea tocată, oul, sardelele, coaja de lămâie, sarea şi piperul.

Formaţi 12 chifteluţe. Fierbeţi-le cca 10 min. în supă, scoateţi-le. Căliţi făina în restul de unt 2-3 min.

Adăugaţi supa şi fierbeţi 2 min. Adăugaţi caperele, vinul, sarea, piperul şi puţină zeamă de lămâie.

Bateţi ouăle cu smântână, încorporaţi-le în sos şi condimentaţi-l.

Chifteluţe cu sos de capere şi lămâie

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Chiftele cu aroma de capere

Chiftele cu aroma de capere din: chifla, lapte, ceapa, unt, carne tocata, oua, mustar, maghiran, patrunjel, sare, piper, ulei, capere si fileuri de sardele. Ingrediente: 1 chifla veche de-o zi circa 75 ml lapte caldut 1 ceapa 60 g unt 600 g carne tocata mixta 5 oua 1 lingura mustar 1 lingurita maghiran uscat 4 […]

 

Chiftele de peste in pesmet

Chiftele de peste si verdeturi

Chiftele de peste si verdeturi din: cartofi, sare, peste, piper, file afumat de peste, patrunjel, marar, maioneza, sos Tabasco, pesmet, unt, creme fraiche, capere, lamaie, zahar. Ingrediente: 250 g cartofi sare 150 g file proaspăt de peşte piper 150 g file afumat de peşte 2 linguri de pătrunjel tocat 3 linguri de mărar tocat 3 […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.