Chiftelute simple marinate

Printeaza

O reteta de chiftelute marinate din: usturoi, rosii, supa de legume, ulei de masline, smantana, carne tocata, patrunjel, sare, piper, busuioc si zahar.

Ingrediente:Chiftelute simple marinate

  • 1 căţel de usturoi
  • 800 g roşii
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 800 ml supă de legu­me
  • 1 felie toast
  • 3 linguri smântână
  • 500 g carne tocată
  • 1 ou
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • 2 fire busuioc
  • zahăr

 

Mod de preparare:

Se taie ceapa fâşii, iar usturo­iul se toacă. Se spală roşiile, se curăţă şi se taie cuburi. Se în­cing 2 linguri de ulei şi se călesc ceapa şi usturoiul; se adaugă roşiile şi se călesc puţin împre­ună. Se toarnă supa de legume şi se dă în clocot. Apoi se lasă să fiarbă la foc moale 20 min.

Se prepară chifteluţele: se înmoaie pâinea în smân­tână. Se frământă carnea tocată cu ou, pătrunjel şi pâine; se sărează şi se pi- pere^ză. Se modelează biluţe cu mâinile umezite, într-o tigaie mare, se în­cing 2 linguri de ulei şi se prăjesc chifteluţele de jur- împrejur cca 6 min.

Se scot câteva legume din supă. Se curăţă busu­iocul, se pun deoparte câteva frunze şi restul se adaugă în supă. Se pasea­ză supa în oală şi se adau­gă legume şi perişoare; se încălzesc înăuntru.

Se condimentează cu sare, piper şi 1 praf de zahăr. Se toarnă supa în farfurii şi se serveşte ornată cu busu­ioc, eventual şi o lingură de smântână.

Chiftelute marinate

Chiftelute simple marinate

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.