Chiftelute de pui cu sos de cascaval si capere

Printeaza

Chiftelute de pui cu sos de cascaval si capere din: piept de pui, ceapa, paine, lapte, oua, usturoi, sare, piper, faina, ulei, cascaval, lapte, oua, unt, nucsoara, capere si zeama de lamaie.

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui
  • 1 ceapa
  • 3 felii paine
  • 1 pahar lapte
  • 2 oua
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • faina
  • ulei pentru prajit

pentru sos:

  • 200 g cascaval
  • 500 ml lapte
  • 3 oua
  • 2 linguri unt
  • 1 praf nucsoara
  • 3 capere (optional)
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se toacă pieptul de pui şi se amestecă cu pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă bine. Se adau­gă ceapa dată pe răză-toarea mare, ouăle, us­turoiul pisat, sare, pi­per, după gust, şi se amestecă compoziţia foarte bine.

Se formea­ză chifteluţe rotunde şi se dau prin făină. Se prăjesc în ulei încins.

Caşcavalul se rade şi se amestecă cu laptele, untul moale şi ouaăle. Se pune sosul pe; foc şi se amestecă countinuu. Nu se lasă să   fiarbă.

Se condi­mentează cu sare, pi­per, zeama de lămâie şi cu nucşoară. Chif­teluţele se servesc cu sosul de caşcaval şi cu capere tocate deasu­pra (opţional).

Chiftelute de pui cu sos de cascaval si capere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.