Chifteluţe pufoase

Printeaza

O reteta de chiftelute pufoase din: carne tocata de vita, paine, lapte, ceapa, ou, menta, patrunjel, oregano, faina, ulei, sare, piper si smantana cu ceapa verde.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:Chifteluţe pufoase

  • 600 g carne tocată de vită
  • 3 felii de pâine de o zi
  • 50 ml lapte
  • 1 ceapă mare
  • 1 ou
  • 2 linguri de amestec de mentă
  • pătrunjel
  • oregano
  • 50 g făină
  • 1/2 l ulei
  • sare
  • piper

pentru servit:

  • smantana amestecata cu ceapa verde

 

Mod de preparare:

In lapte se pune pâinea fărâmitaţă să se înmoaie. Se toacă mărunt ceapa şi se amestecă cu carnea tocată, oul bătut, pâinea scursă de lapte şi ierburile. Se potriveşte gustul de sare şi piper şi se amestecă bine.

Se lasă să se odihnească 30 de minute. Apoi, cu mâna umedă, se formează chifteluţe care se rotunjesc ca nişte biluţe, se trec prin faina si se prajesc in ulei incins. Imediat dupa ce le-ai scos din baia de ulei, pune-le pe o hartie absorbana sau pe un gratar, pentru a elimina surplusul de grasime.

Se servesc cu smantana amestecata cu frunze de ceapa verde sau arpagic.

Chifteluţe pufoase

Chifteluţe pufoase

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • chiftele pufoase
  • chiftelute pufoase
  • chiftele de porc pufoase
  • chiftelute de porc pufoase
  • reteta chiftele pufoase

1 comentariu

  1. Au iesit pufoase? 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.