Chiftelute pane

Printeaza

Chiftelute pane din: carne de porc, usturoi, oua, faina, ceapa, cartof, paine, msarar, sare, piper.

Ingrediente: Chiftelute pane

  • 500 g carne tocată de porc
  • 2 căţei de usturoi
  • 6 ouă
  • 1 cană făină
  • 1 ceapă
  • 1 cartof mare
  • 1 felie pâine
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbi cartoful în coajă şi când e gata, îl cureţi şi-l pasezi. Cureţi apoi usturoiul şi ceapa, pisezi usturoiul şi tai ceapa fin, apoi le amesteci cu carnea tocată, 3 ouă, carto­ful pasat, pâinea înmuiată şi presată bine şi o parte din mărarul tocat.

Potriveşti de sare şi piper şi laşi compoziţia deoparte până pregăteşti aluatul de pane. Baţi ouăle rămase cu făina şi o cană de apă, pui mărarul rămas, sare şi piper după gust şi amesteci ca să obţii un aluat puţin mai gros decât cel de clătite.

Formezi apoi chifteluţe foarte plate pe care le treci prin aluat şi le prăjeşti în ulei încins.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.