Chiftelute cu morcov si sos

Printeaza

Chiftelute cu morcov si sos din: carne tocată, ceapă, morcov, pătrunjel, ouă, usturoi, sare, piper, ulei, unt, vin roşu, bulion, ienibahar, cimbru uscat, busuioc.

Chiftelute_cu_morcov_si_sos

Ingrediente:

  • 600 g carne tocată (vită sau amestec vită cu porc)
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 linguri pătrunjel verde tocat
  • 2 ouă
  • 1 căţel usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei

Ingrediente pentru sos:

  • 2 linguri unt
  • 1 ceapă
  • 200 ml vin roşu
  • 3 linguri bulion
  • 5 boabe ienibahar
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • busuioc (pentru ornat)

Mod de preparare:

Amesteci carnea tocată cu ceapa şi cu morcovul, date prin răzătoarea mică, usturoiul zdrobit, pătrunjelul tăiat fin, cele două ouă bătute, sare şi piper după gust. Din compoziţia ob­ţinută modelezi chifteluţele rotunde pe care le prăjeşti în ulei bine încins. Le scoţi pe şerveţele absorbante.

Pentru prepararea sosului, căleşti în unt ceapa tocată. Torni vinul diluat cu bulionul. Adaugi condimentele, laşi la fiert 20 de minute şi serveşti cald alături de chiftele. Ornezi cu frunze de busuioc. Poţi servi cu garnitură de orez.

Chiftelute cu morcov si sos

Chiftelute_cu_morcov_si_sos

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.