Chiftelute marinate in sos de rosii

Printeaza

Chiftelute marinate in sos de rosii din: carne de vite, cartof, ceapa, patrunjel, curcuma, piper alb, sare, nucsoara, ulei, ceapa, frunze de telina, scortisoara, sos de rosii.

Ingrediente:Chiftelute marinate in sos de rosii

  • 1/2 kg carne de viţel tocată
  • 1 cartof
  • 1 ceapă
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 1/2 linguriţă curcuma
  • 1 linguriţă piper alb
  • 1 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă nucşoară
  • 2 linguri ulei

Ingrediente pentru sos:

  • 1/4 pahar ulei
  • 2 cepe
  • 3 crenguţe frunze de ţelină
  • 1 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă piper alb
  • 1/2 linguriţă curcuma
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 1 pahar sos de roşii (sau pastă de roşii)
  • 1/2 legătură pătrunjel

Mod de preparare:

Carnea tocată o pui într-un vas, adaugi cartoful curăţat şi dat pe râzătoare, ceapa rasă, condimentele, pătrunjelul tocat fin şi ulei. Omogenizezi toate aceste ingrediente, din care, cu mâna umedă, iei câte puţină carne tocată şi formezi chiftelute.

Pregăteşti sosul, încingi uleiul într-o cratiţă şi prăjeşti ceapa tocată. Adaugi condimentele, frunzele de ţelină şi pătrunjel tocate mărunt şi 5 pahare cu apă. Laşi să dea în clocot, apoi adaugi pasta de roşii şi laşi să mai fiarbă 10 minute.

Adaugi apoi perişoarele şi le laşi să fiarbă în sos cam 20 de minute, până sunt gata. Serveşti chiftelutele cu sos, alături de o garnitură de orez sau de spaghete.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.