Chiftelute japoneze (korokke)

Printeaza

Chiftelute japoneze din: carne tocata, pesmet, cartofi, ceapa, faina, oua, sos de soia, ulei pentru prajit, sare si piper.

Ingrediente:Chiftelute_japoneze

  • 400 g carne tocata amestec vita-porc
  • 100 g pesmet
  • 2 cartofi mari
  • 1 ceapa mare
  • 50 g faina
  • 3 oua
  • 3 linguri sos de soia
  • 200 ml ulei pentru prajit
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecaţi într-un castron carnea tocată cu cartofii fierţi şi zdrobiţi cu furculiţa. Adăugaţi ceapa curăţată, spălată şi tocată cât mai mărunt. Puneţi şi un ou, sosul, 2 linguri pesmet, sare şi piper, după gust. Omogenizaţi bine compoziţia şi formaţi din aceasta 12 chifteluţe.

Presaţi-le pentru a le aplatiza puţin, treceţi-le prin făină, apoi prin ou bătut iar la final tăvăliţi-le bine prin pesmet. Prăjiţi korokke în ulei, la foc potrivit până ce se rumenesc frumos pe ambele părţi. Serviţi câte 3 bucăţi la porţie, cu salată verde şi feliuţe de roşie. Stropiţi korokke cu sos de roşii.

Chiftelute japoneze

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.