Chiftelute in sos de rosii

Printeaza

Chiftelute in sos de rosii din: carne de vitel, cartof, ceapa, patrunjel, curcuma, piper, sare, nucsoara, ulei, frunze de telina, scortisoara, sos de rosii, patrunjel.

Ingrediente: Chiftelute_in_sos_de_rosii

  • 1/2 kg carne de vitel tocata
  • 1 cartof
  • 1 ceapa
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita curcuma
  • 1 lingurita piper alb
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 2 linguri ulei

Ingrediente pentru sos:

  • 1/4 pahar ulei
  • 2 cepe
  • 3 crengute frunze de telina
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper alb
  • 1/2 lingurita curcuma
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 pahar sos de rosii (sau pasta de rosii)
  • 1/2 legatura patrunjel

Mod de preparare:

Carnea tocata o pui intr-un vas, adaugi cartoful curatat si dat pe razatoare, ceapa rasa, condimentele, patrunjelul tocat fin si ulei. Omogenizezi toate aceste ingrediente, din care, cu mana umeda, iei cate putina carne tocata si formezi perisoare.

Pregatesti sosul, incingi uleiul intr-o cratita si prajesti ceapa tocata. Adaugi condimentele, frunzele de telina si patrunjel tocate marunt si 5 pahare cu apa. Lasi sa dea in clocot, apoi adaugi pasta de rosii si lasi sa mai fiarba 10 minute.

Adaugi apoi perisoarele si le lasi sa fiarba in sos cam 20 de minute, pana sunt gata. Servesti perisoarele cu sos, alaturi de o garnitura de orez sau de spaghete.

Chiftelute in sos de rosii

Chiftelute_in_sos_de_rosii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.