Chiftelute in sos de mazare si smantana

Printeaza

Chiftelute in sos de mazare si smantana din: ceapă, ulei, carne tocată (de porc sau de vită), paine, lapte, oua, usturoi, sare, piper, patrunjel, faina, ulei, mazăre verde, cepe franţuzeşti, unt topit, faina, supă de legume, smantana.

Chiftelute_in_sos_de_mazare_si_smantana

Ingrediente:

  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei
  • 400 g carne tocată (de porc sau de vită)
  • 3 felii pâine
  • 4 linguri lapte
  • 1 ou
  • 1 căţel de usturoi pisat
  • sare
  • piper
  • 4 linguri pătrunjel tocat
  • 2 linguri făină
  • ulei pentru prăjit

Pentru sos:

  • 500 g mazăre verde
  • 2 cepe franţuzeşti
  • 2 linguri unt topit
  • 1,5 linguri făină
  • 400 ml supă de legume
  • 150 ml smântână

 

 

Mod de preparare:

Se toacă ceapa şi se căleşte în ulei până ce devi­ne translucidă; se scoate, se lasă să se răcească şi se fră­mântă cu carnea tocată.

Se fărâmiţează pâinea, se în­moaie în lapte şi se adaugă la compoziţia de carne.

Se adaugă şi ou, usturoi, sare, piper şi 1 lingură pătrunjel tocat; se frământă bine, adă ugând eventual pesmet. Se acoperă vasul cu folie şi se lasă să se odihnească la frigider 30 min.

Pentru sos, se opăreşte mazărea în apă clocotită cca 4 min. Se scurge.

Se toacă ceapa franţuzească şi se căleşte puţin în unt. Se pu­drează cu făină şi se ameste­că.

Se stinge cu supa şi se amestecă în continuare pe foc; se sărează, se piperează şi se lasă să fiarbă 20 min.

Se modelează biluţe din compoziţia de carne, se tă­vălesc prin făină şi se pră­jesc în ulei nu prea încins, cca 12 min.

Se lasă să se scurgă de excesul de grăsi­me pe prosoape de hârtie.

Se adaugă la sos 400 g mazăre şi restul de pătrun­jel; se pasează.

Se adaugă smântână şi se dă în clocot.

Se adaugă apoi restul de ma­zăre şi se potriveşte de sare şi piper.

Sosul se serveşte cu chifteluţe.

 

Chiftelute in sos de mazare si smantana

Chiftelute_in_sos_de_mazare_si_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.