Chiftelute in sos de lamaie

Printeaza

Chiftelute in sos de lamaie din: carne de vitel, tocata, miez de paine, parmezan, patrunjel verde, lamaie, oua, supa de legume, cin alb, faina, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Retete_1

  • 500 g carne de vitel tocata
  • 50 g miez de paine inmuiat in lapte
  • 20 g parmezan ras
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lamaie
  • 2 oua
  • 100 ml supa de legume
  • 150 ml vin alb
  • 2-3 linguri faina
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecaţi într-un castron carnea tocată cât mai fin, pâinea înmuiată în lapte şi scursă, parmerzanul ras, ouăle, jumătate din coaja rasă de la lămâie, jumătate din pătrunjel, tocat mărunt, sare şi piper, după gust.

Formaţi chifteluţe din amestecul bine omogenizat, treceţi-le prin făină şi prăjiţi-le în ulei, pe toate părţile. Turnaţi în tigaie, peste chifteluţele prăjite, vinul, 1 lingură zeamă de lămâie şi supa de legume şi lăsaţi tigaia la foc mic, până când se formează un sos mai gros.

Adăugaţi pătrunjel tocat înainte de servire.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.