Chiftelute in sos de ceapa

Printeaza

O reteta gustoasa de chiftelute cu sos de ceapa, carne tocata, patrunjel, sare, piper negru, piper rosu, unt, ou, ceapa, ardei rosu, suc de rosii, ulei de masline, fasole verde.

Ingrediente:Chiftelute in sos de ceapa

  • 600 g carne tocată
  • 2 legături pătrunjel
  • sare
  • piper negru
  • roşu boabe şi măcinat
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 6 cepe
  • 1ardei roşu
  • 500 ml suc de roşii
  • 2 linguri ulei de măsline
  • fasole verde fideluţă

Mod de preparare:

Se toacă pieptul de pui şi se amestecă cu sare, piper, ou şi pătrunjel verde, tocat mărunt.

Intre timp, se trece fasolea fide­luţă printr-un jet de apă călduţă şi se pune să fiarbă în apă cu sare. După ce a fiert, se gratinează cu unt, se condimentează cu sare şi piper şi se dă la cuptor 10 minute.

Separat, se pune apă într-o oală, sare şi puţin ulei, se formea­ză chiftelele şi se lasă să fiarbă 40 de minute, apoi se scot în sită.

In acest timp, se spală şi se taie ceapa fideluţă, se căleşte 5 minu­te, se adaugă ardeiul tăiat mărunt, sucul de roşii, se condimentează cu sare, piper şi cimbru şi se lasă să scadă.

Sosul se toarnă peste chiftele, se bagă 10 minute în cuptor, la foc potrivit şi se servesc cu garnitură de fasole verde.

Chiftelute in sos de ceapa

Chiftelute in sos de ceapa

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.