Chiftelute gustoase cu sos

Printeaza

Chiftelute gustoase cu sos din: carne tocata de pui, ou, marar, ceapa, sare, piper, ulei, faina, supa de pui, smantana, patrunjel.

Ingrediente:Chiftelute gustoase cu sos

  • 500 g carne tocată de pui
  • 1 ou
  • 1/2 legătură de mărar
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper
  • ulei de prăjit

Pentru sos:

  • 1 lingură de făină
  • 300 ml supă de pui
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de smântână grasă
  • sare
  • piper pătrunjel

 

Mod de preparare:

Pune într-un bol carnea tocată, oul, ceapa rasă şi stoarsă, mărarul tocat, sarea şi piperul. Amestecă până rezultă o compoziţie omogenă, la din acest amestec şi, cu palmele umede, modelează chifteluţe.

Prăjeşte-le în ulei încins, apoi scoate-le pe un şervet de hârtie. Pentru sos, încinge uleiul, căleşte făina, stinge cu supa de pui şi fierbe-l la foc redus vreo 10 minute.

Adaugă smântână, potriveşte de sare, piper şi lasă pe foc încă 5 minute. Pune sosul într-un vas termorezistent, adaugă chiftelele şi dă-le la cuptor 10-15 minute.

Presară la final pătrunjel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.