Chiftelute de dovleac

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de chiftelute de dovleac din: cartofi, pulpa de rosii, ou, faina, amidon, sare, piper, nucsoara, seminte de dovleac, unt si ulei.

Ingrediente:Chiftelute de dovleac

  • 400 g cartofi roşii
  • 400 g pulpă de dovleac
  • 1 ou
  • 150 g făină
  • 20 g amidon
  • sare
  • piper
  • nucşoară
  • 75 g seminţe de dovleac
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Se decojesc cartofii, se spală şi se rad; la fel, pulpa de dovleac. Ambele se amestecă împreună cu oul, făină şi amidon; se condimentează cu sare, piper şi nucşoară.

Se prăjesc seminţele de dovleac într-o tigaie de teflon, fără adaos de grăsime. Se scot din tigaie şi se lasă să se răcească.

Intr-o tigaie se încing uleiul şi untul; se prăjesc cca 8 chifteluţe din compoziţia de legume. Se aşază în tigaie câte o lingură din compoziţie şi se aplatizează cu dosul lingurii şi se prăjesc pe fiecare parte până ce se rumenesc.

Se toacă seminţele de dovleac. Se aşază chifteluţele pe farfurii şi se presară seminţe de dovleac. Se ornează cu mărar proaspăt.

Chiftelute de dovleac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.