Chifteluţe din orez şi fasole pestriţă

Printeaza

O reteta de Chifteluţe din orez şi fasole pestriţă din: orez, fasole pestrita, faina alba, parmezan, ulei de arahide, sofran, praz, cimbru, foaie de dafin, busuioc, sare si piper.

Ingrediente:Chifteluţe din orez şi fasole pestriţă

  • 250 g orez
  • 100 g fasole pestriţă
  • 50 g faină albă
  • 1 ou
  • 3 linguri parmezan ras
  • 200 ml ulei de arahide
  • 1 plic şofran
  • 100 g praz
  • 1 crenguţă de cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 2-3 frunze de busuioc proaspăt
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Fierbe fasolea uscată (înmuiată cu o seară înainte în apă) împreună cu foaia de dafin şi cu crenguţa de cimbru, schimbând apa de trei ori. Spală orezul şi pune-1 într-o cratiţă. Toarnă peste el dublul volumului său de apă rece, adaugă şofranul şi pune sare, după gust. Acoperă cratiţa cu un capac şi fierbe-1, la foc mic, 20 de minute. Apa trebuie să se absoarbă complet.

Toacă foarte mărunt prazul, căleşte-1 într-o lingură de ulei încins şi pune-1 peste orez. Adaugă oul, parmezanul ras şi fasolea scursă bine.

Condimentează cu sare şi piper, după gust, şi cu frunzele de busuioc tăiate julien. Modelează din compozi­ţie chifteluţe rotunde, tăvăleşte-le prin făină şi prăjeşte-le în ulei de arahide încins. Scoate-le pe hârtie absorbantă şi serveşte-le imediat.

Prepară un sos din ceapă şi usturoi prăjite în ulei de măs­line, la care adaugă 4-5 roşii proaspete tăiate foarte mărunt, busuioc tocat, sare şi boia iute. Fierbe la foc mic 10-15 mi­nute şi toarnă sosul obţinut fierbinte peste chifteluţe.

Chifteluţe din orez şi fasole pestriţă

Chifteluţe din orez şi fasole pestriţă

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.