Chifteluţe din heringi sau scrumbii sărate

Printeaza

Chifteluţe din heringi sau scrumbii sărate

Ingrediente:

  • 2 heringi
  • 1 ou
  • 2 felii de pîine albă (miezul)
  • 1 ceapă
  • 1 lingură pătrunjel şi mărar tocat
  • 2 linguri ulei
  • pesmet

 

Mod de preparare:

Se spală bine heringii, se despică pe burtăşi se ţin în apă călduţă 5–6 ore. Se scot din apă, se trage pieliţa şi se îndepărtează toate oasele.

Apoi se dau prin maşina de tocat împreună cu ceapa crudăşi miezul de pîine muiat în lapte sau apăşi bine stors.

Se amestecă bine tocătura cu oul şi verdeaţa şi se fac chiftele ca din carne.

Se dau prin pesmet şi se prăjeşte în ulei încins. Se servesc fierbinţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.