Chiftelute din fasole
PrinteazaChiftelute din fasole din: fasole, usturoi, patrunjel, ceapa, morcov, pastarnac, faine, paine, sare, piper.
- 300 g fasole
- 4-5 căţei de usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- sare
- piper
- făină
- 2 felii pâine
Mod de preparare:
Speli în mai multe ape fasolea şi o laşi peste noapte la înmuiat. O fierbi în 3-4 ape. La ultima adaugi morcovul, păstârnacul şi ceapa şi, când sunt toate fierte, le dai de pe foc şi le scurgi bine de apă.
Laşi să se răcească şi le pasezi până obţii o pastă.
Inmoi feliile de pâine în apă, le storci bine, apoi le combini cu pasta de legume. Adaugi usturoiul pisat şi pătrunjelul tocat fin. Potriveşti de sare şi piper şi frămânţi bine.
Formezi chiftele nu foarte mari, le dai prin făină şi le pui într-o tavă tapetată. Le dai la cuptor şi le ţii până se rumenesc.
Pofta buna!