Chiftelute din fasole boabe cu garnitura de orez

Printeaza

Chiftelute din fasole boabe cu garnitura de orez

Ingrediente:Chiftelute din fasole boabe cu garnitura de orez

  • 2 ceşti fasole boabe
  • 1 ceaşcă pâine înmuiată
  • 2 cepe
  • 1 căpăţână usturoi
  • 1 mor­cov
  • 1 păstârnac
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foi de dafin
  • mărar şi pătrunjel uscate
  • 1 ceaşcă orez
  • ulei pentru prăjit chiftelele

 

 

Mod de preparare:

Fierbi fasolea, schimbi prima apă, apoi în a doua apă pui şi zarzavaturile tocate, sarea şi 2 foi de dafin. Când este bine fiartă scurgi apa, dar nu o arunci.

In fasole adaugi pâinea înmuiată în zeama de la fasole. Condimentezi, pui usturoiul pisat şi verdeaţa. Compoziţia este moale, o frămânţi cu mâna şi faci mingiuţe pe care le dai prin făină şi le prăjeşti în ulei încins.

Orezul îl fierbi în zeama rămasă de la fasole şi îl sărezi după gust, pui marar mult şi serveşti rece, ca garnitură la chifteluţele din fasole.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.