Chifteluţe din creveţi şi cartofi

Printeaza

O reteta delicioasa de chiftelute din creveti si cartofi din: creveti decorticati, unt, cartofi, ceapa, patrunjel, faina, lapte, ulei de floarea soarelui, sare, piper, ardei gras galbens si salata creata.

Ingrediente:Chifteluţe din creveţi şi cartofi

  • 450 g creveţi decorticaţi
  • 120 g unt
  • 3 cartofi medii
  • 1 ceapă mică
  • 1 lingură pătrunjel
  • faină albă
  • 150 ml lapte
  • ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
  • sare şi piper

pentru decor:

  • 1 ardei gras galben
  • 100 g frunze de salată creaţă

 

Mod de preparare:

Spală cartofii şi fierbe-i în coajă. Curăţă şi toacă mărunt ceapa, apoi înăbuş-o într-o tigaie cu 1 linguriţă de unt.Curăţă creveţii, îndepărtează-le capete­le, cozile şi celelalte părţi care nu sunt bune, apoi toacă-i mare. Amestecă creve­ţii cu ceapa înăbuşită şi adaugă pătrunjelul tocat.

Scurge cartofii fierţi, curăţă-i de coa­jă, apoi pasează-i şi pune-i într-un castron. Potriveşte gustul de sare şi piper, încorporează amestecul de creveţi, ceapă şi pătrunjel.

Adaugă câte puţin lapte ames­tecând bine până când obţii o compoziţie omogenă. Las-o la răcit.

Modelează chifteluţe rotunde, aplati- zează-le puţin, trece-le prin faină şi prăjeşte-le pe ambele părţi în unt topit amestecat cu ulei.

Serveşte chifte- luţele fierbinţi, decorate cu feliuţe de ardei gras galben, pe un strat de salată creaţă.

Chifteluţe din creveţi şi cartofi

Chifteluţe din creveţi şi cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.