Chifteluţe de vinete
PrinteazaChifteluţe de vinete
- 1 morcov
- 150 g telemea
- 50 g caşcaval
- 2 ouă
- 2-3 linguri făină
- 2 cepe
- 1 kg vinete
- 200 ml ulei
- sare şi piper
Mod de preparare:
Pui la copt vinetele şi când sunt gata, le cureţi de coajă cât sunt încă fierbinţi şi le laşi să se scurgă bine. Cureţi apoi ceapa şi morcovul, tai ceapa mărunt şi dai morcovul pe râzătoare. Căleşti în puţin în ulei numai ceapa, apoi o scurgi bine şi o laşi deoparte.
După ce vinetele s-au răcit, le toci bine şi le amesteci cu ouăle, 1 lingură de făină, ceapa călită, morcovul ras şi telemeaua rasă. Omogenizezi compoziţia, potriveşti gustul de sare (dacă mai este nevoie) şi de piper şi formezi chifteluţe pe care le dai prin făină şi le prăjeşti în ulei încins.
Când sunt gata le serveşti cu caşcavalul ras, presărat deasupra. Sunt bune si calde, si reci!
Chifteluţe de vinete