Chifteluţe de vinete

Printeaza

Chifteluţe de vinete 

Ingrediente:Chiftelute de vinete

  • 1 morcov
  • 150 g telemea
  • 50 g caşcaval
  • 2 ouă
  • 2-3 linguri făină
  • 2 cepe
  • 1 kg vinete
  • 200 ml ulei
  • sare şi piper

 

 

Mod de preparare:

Pui la copt vinetele şi când sunt gata, le cureţi de coajă cât sunt încă fierbinţi şi le laşi să se scurgă bine. Cureţi apoi ceapa şi morcovul, tai ceapa mărunt şi dai morcovul pe râzătoare. Căleşti în puţin în ulei numai ceapa, apoi o scurgi bine şi o laşi deoparte.

După ce vinetele s-au răcit, le toci bine şi le amesteci cu ouăle, 1 lingură de făină, ceapa călită, mor­covul ras şi telemeaua rasă. Omogenizezi compoziţia, potriveşti gus­tul de sare (dacă mai este nevoie) şi de piper şi formezi chifteluţe pe care le dai prin făină şi le prăjeşti în ulei încins.

Când sunt gata le serveşti cu caşcavalul ras, presărat deasupra. Sunt bune si calde, si reci!

Chifteluţe de vinete

Chiftelute de vinete
Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.