Chiftelute de ton cu sos

Printeaza

Chiftelute de ton cu sos din: fulgi de cartofi, apa, ton din conserva, piper, ulei, sos chili, faina, lapte, cascaval, unt, sare, patrunjel.

Ingrediente:Chiftelute de ton cu sos

  • 100gr fulgi de cartofi
  • 350ml apă fiartă
  • 400gr ton din conservă
  • piper negru
  • 3 linguri ulei
  • sos chili
  • 1 linguriţă făină
  • 50ml lapte
  • 2-3 linguri caşcaval ras
  • 1 linguriţă unt
  • sare
  • patrunjel

Mod de preparare:

Chifteluţele: Pune fulgii de cartofi întru-un bol. Toarnă deasupra apa clocotită şi amestecă cu o furculiţă, până când se formează o pastă omogenă.

Adaugă tonul, 2 linguri din sosul chili şi piperul şi amestecă bine. împarte compoziţia în 8 şi fă chiftele.

Pune-le pe un tocător şi lasă-le să se odihnească cel puţin 15 minute. încinge uleiul în tigaie şi pune-le la prăjit, pe ambele părţi.

Sosul: Pune 2/3 din lapte la fiert. Cu restul de lapte rămas, diluează făina. Această compoziţie se toarnă peste laptele care fierbe şi se amestecă tot timpul. Când se ia de pe foc adaugă untul şi cele 2-3 linguriţe de caşcaval şi amestecă bine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.