Chiftelute de porc cu sos picant

Printeaza

Chiftelute de porc cu sos picant din: carne de porc, ceapa verde, usturoi, ananas, apa, sos de soia, ardei iute, ghimbir, menta, ulei, sare, piper, patrunjel, faina, castraveti.

Ingrediente:Chiftelute_de_porc_cu_sos_picant

  • 450 g carne de porc
  • o legatura de ceapa verde
  • un catel de usturoi
  • o conserva de ananas
  • 250 ml apa
  • 30 ml sos de soia
  • un ardei iute
  • o lingurita cu ghimbir
  • un fir de menta
  • ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • faina
  • castraveti verzi

 

Mod de preparare:

Carnea de porc se spală, se dă prin maşina de tocat şi se pune într-un bol. Se adaugă usturoiul pisat, ceapa verde şi menta tocate mărunt. Se presară puţin pătrunjel şi jumătate din ardeiul iute tocat mărunt, se condimentează după gust, se formează chifteluţe rotunde şi se trec prin făină.

Se scutură ca să cadă făina în exces, se prăjesc în ulei încins, se scot cu o spumieră şi se aşază într-un bol tapetat cu şerveţele absorbante. Intr-un bol se pune jumătate din cantitatea de ananas tăiat cubuleţe, apa, sosul de soia, ghimbirul şi piper.

Se presară puţin pătrunjel, se adaugă restul de ardei iute, se pasează totul cu un blender şi se fierbe cu două linguri de ulei. Se pun chifteluţele şi ananasul rămas tăiat mărunt, se mai ţin pe foc cinci minute, apoi se opreşte focul şi se acoperă cu un capac. Se servesc ca atare sau cu o salata de castraveti cu sare, piper si patrunjel tocat.

Chiftelute de porc cu sos picant

Chiftelute_de_porc_cu_sos_picant

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.