Chiftelute de peste si nuci
PrinteazaChiftelute de peste si nuci din: carne de peste, paine, lapte, cartofi, miez de nuca, patrunjel sau marar, ceapa, morcov, usturoi, sare, piper, oua, ulei, faina sau pesmet.
- 1 kg carne de peşte (macrou sau alt peşte fără oase)
- miezul de la o jumătate de pâine
- 200 ml lapte
- 200 g cartofi
- un pumn miez de nucă
- 1 legătură pătrunjel sau mărar
- 1-2 cepe
- 1 morcov
- 3-4 căţei de usturoi
- sare
- piper
- 2 ouă
- ulei
- făină sau pesmet
Mod de preparare:
Căleşti ceapa cu morcovul răzuit. Cureţi cartofii, îi dai pe râzătoare şi îi scurgi bine.
Separat, toci carnea de peşte, adaugi ceapa, usturoiul presat, pâinea înmuiată în lapte, legumele, condimentele şi ouăle bătute, în fiecare chiftea pui un miez de nucă.
Prăjeşti chifteluţele în ulei şi le scoţi pe şerveţele absorbante, pentru a-şi lăsa surplusul de ulei.
Pofta buna!