Chiftelute de peste marinate

Printeaza

Chiftelute de peste marinate din: file de peste, paine, lapte, usturoi, ceapa, patrunjel, oua, sare, piper, ulei, rosii in bulion, mustar, otet, zahar, boia iute, busuioc, curry.

Ingrediente:Chiftelute_de_peste_marinate

  • 500 g file de peste
  • 4 felii de paine
  • 200 ml lapte
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit

pentru sos:

  • 1 cutie rosii in bulion
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 lingurita mustar
  • 1/2 lingurita otet
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingurita boia iute
  • un varf de cutit busuioc uscat
  • 1/2 lingurita curry
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli fileurile de peşte, le toci şi le pui într-un cas­tron. înmoi pâinea în lapte, o storci bine şi o pui peste car­ne. Adaugi usturoiul pisat, ceapa dată pe răzătoarea mare, pătrunjelul tocat mă­runt, ouăle, sarea şi piperul, după gust. Amesteci bine şi formezi chiftelute rotunde.

Incingi într-o cratiţă ule­iul, pui roşiile în bulion to­cate mărunt şi o cană cu apă. Adaugi muştarul, oţe­tul, zahărul, boiaua iute, busuiocul şi curry. Laşi la fiert, apoi introduci în sos chifteluţele de peşte. Condimentezi cu sare şi piper, după gust şi laşi să fiarbă aproximativ 20 de minute.

Serveşti chiftelele marina­te calde, decorate cu frun­ze proaspete de pătrunjel.

Chiftelute de peste marinate

Chiftelute_de_peste_marinate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.