Chiftelute de peste in sos de legume (usor de preparat)

Printeaza

Chiftelute de peste in sos de legume din: conserve de ton, ceapa, oua, pesmet, busuioc, verdeata, sare, piper, dovlecel, vinete, ardei, sare, piper, unt, vin, faina.

Ingrediente:Chiftelute de peste in sos de legume

  • 2 conserve de ton
  • 2 cepe
  • 2 ouă
  • 3-4 linguri pesmet
  • busuioc
  • verdeaţă
  • sare şi piper (pentru chifteluţe)
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe
  • 2 vinete
  • 1 ardei gras roşu
  • sare
  • piper
  • 50 g unt
  • 250 ml vin
  • 1 lingură făină (pentru sos)

 

Mod de preparare:

Mărunţeşti tonul şi îl amesteci cu ceapa (dată prin râzătoare şi scursă bine), ouăle, pesmetul, sarea, piperul şi verdeaţa. Dai amestecul la rece.

Mărunţeşti toate legumele (pot fi şi congelate) şi, împreună cu ceapa, le căleşti în unt puţin timp. Presari făina şi o amesteci foarte bine, turnând în acelaşi timp şi vinul, sarea şi piperul. în acest sos, aşezi chifteluţele formate din amestecul dat la rece, cu mâna umedă şi dai tava la cuptor timp de 30 de minute.

Presari verdeaţa.

 

Chiftelute de peste in sos de legume

Chiftelute de peste in sos de legume

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.