Chiftelute de peste cu sos de rosii si mustar

Printeaza

Chiftelute de peste cu sos de rosii si mustar din: peste, paine, lapte, usturoi, ceapa, patrunjel, sare, piper, rosii in bulion, ulei, mustar, otet, zahar, boia dulce, busuioc, patrunjel.

Ingrediente:Chiftelute de peste cu sos de rosii si mustar

Pentru chiftele:

  • 500 g file de peste
  • 4 felii pâine
  • 200 ml lapte
  • 5 căţei usturoi
  • 1 ceapă
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 ouă
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 1 cutie roşii în bulion
  • 1 lingură ulei
  • 1/2 linguriţă muştar
  • 1/2 linguriţă oţet
  • 2 linguriţe zahăr
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 1 vârf de cutit busuioc uscat
  • piper
  • sare
  • pătrunjel (pentru ornat)

 

Mod de preparare:

Speli fileurile de peşte, le toci şi le pui într-un castron. Inmoi pâinea în lapte, o storci bine şi o adaugi peste carne.

Presari usturoiul pisat, ceapa dată prin răzătoarea mare, pătrunjelul tăiat mărunt, ouăle, sarea şi piperul, după gust.

Amesteci bine si formezi chiftelute rotunde.

Incingi într-o cratiţă uleiul, pui roşiile în bulion tocate şi o cană cu apă. Adaugi muştarul, oţetul, zahărul, boiaua şi busuiocul.

Laşi la fiert, apoi introduci în sos chifteluţele de peşte. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi să fiarbă aproximativ 20 de minute.

Serveşti chiftelele marinate calde, decorate cu frunze proaspete de pătrunjel.

 

Chiftelute de peste cu sos de rosii si mustar

Chiftelute de peste cu sos de rosii si mustar

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.