Chifteluţe de peşte cu legume

Printeaza

Chifteluţe de peşte cu legume

Chifteluţe de peşte cu legume

Ingrediente:

  • 800 g fileuri de peşte
  • 50 g pesmet
  • două ouă
  • 50 g brânză feta
  • două cepe
  • doi ardei graşi galbeni
  • doi cartofi
  • o conservă de roşii în suc propriu
  • sare, piper
  • ulei de măsline
  • mărar
  • pătrunjel
  • un ardei iute
  • legume de sezon

Preparare:

Fileurile de peşte se spală, se fierb şi se curăţă de oase. După ce s-au răcit se sfărâmă cu o furculiţă, se pun într-un vas şi se amestecă bine cu brânza feta sfărâmată.

Se adaugă pesmetul, ouăle, sarea şi piperul după gust. Se formează chifteluţe şi se prăjesc în ulei încins. Se scot cu o spumieră şi se aşază pe un şervet absorbant ca să dispară uleiul în exces.

Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb 15 minute la foc iute. Se taie în felii şi se pun într-un castron. Cepele se curăţă de foi şi se taie în rondele. Dovleceii se spală, se taie în felii şi se pun peste cartofi. Ardeii se curăţă de seminţe şi se taie în bastonaşe sau în felii.

Se încinge ulei într-o cratiţă, se adaugă legumele şi se călesc până când au devenit moi. Se adaugă roşiile din conservă, se condimentează şi se mai fierb timp de zece minute la foc mediu. Se presară verdeaţă tocată şi se servesc alături de chiftelele de peşte.

Chifteluţe de peşte cu legume

Chifteluţe de peşte cu legume.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.