Chiftelute de peste alb cu legume

Printeaza

O reteta de chiftelute de peste alb cu legume din: fileuri de peste alb, fructe de mare, patrunjel, legume congelate, taitei, ceapa, pasta de curry, ou, sos teriyaki, suc de lamaie verde si ulei de floarea soarelui.

Ingrediente:Chiftelute de peste alb cu legume

  • 250 g fileuri de peşte alb (cod, macrou)
  • 250 g fructe de mare
  • 1 legătură pătrunjel, proaspăt tocat
  • 300 g legume congelate
  • 500 g tăieţei fierţi
  • 2 cepe mici, curăţate şi tocate
  • 1/4 lingură pastă de curry
  • 1 ou
  • 4 linguri sos Teriyaki
  • sucul de la 1 lămâie verde
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Intr-un robot, amestecă cepele, peştele, fructele de mare,  pasta de curry şi oul până sunt bine mărunţite. Adaugă frunzele de pătrunjel şi procesează din nou până ce totul e bine marunţit. Modelează 8 chifteluţe medii sau 12 mai mici.

Pentru sos, amestecă marinata, sucul de lămâie şi 1 lingură de apă, apoi lasă deoparte. Incinge 2 linguri ulei într-o tigaie şi prăjeşte chiftelele la foc potrivit, cam 2 – 3 min pe fiecare parte. încinge uleiul rămas într-o tigaie (sau wok), pune legumele şi căleşte-le 2-3 min. Adaugă tăieţeii şi căleşte-i până se rumenesc uşor. Serveşte cu chifteluţele de peşte şi sos.

Chiftelute de peste alb cu legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.