Chiftelute de patison

Printeaza

 Chiftelute de patison din: faina, dovlecel, cascaval, oua, sos picant, rosii, ulei, patrunjel, piper, sare.

Ingrediente :Chiftelute de patison

  • 2 linguri făină
  • 2-3 bucăţi dovlecel patison
  • 100 g caşcaval sau brânză telemea
  • 2 ouă
  • 1 pahar sos picant
  • roşii
  • 6 linguri ulei
  • 1 legă­tură pătrunjel verde
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbi pati­sonul spălat şi curăţat de coajă în apă cu sare, apoi îl scurgi bine şi îl pasezi. Piureul rezultat îl amesteci cu făina şi ouăle, adăugând sare şi piper.

Formezi apoi chifteluţe pe care le prăjeşti în ulei, după care le pui într-o formă termorezistentă, presari caşcavalul ras şi le dai la cuptor pentru 15 minute, în cup­torul încins.

Sunt bune calde, cu sos picant de roşii alături, presărat cu pătrunjel verde tocat fin.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.