Chifteluţe de păstrăv

Printeaza

Chifteluţe de păstrăv din: file de pastrav, ceapa verde, marar, usturoi, paine, pesmet, ulei, iaurt de soia, usturoi, ulei de floarea soarelui, marar, frunze de menta si zeama de lamaie.

Ingrediente:Chiftelute_de_pastrav

  • 600 g file de pastrav
  • 6 fire ceapa verde
  • 2 legatura marar
  • 1-2 fire usturoi
  • 200 g paine alba inmuiata in lapte de soia
  • pesmet
  • ulei pentru prajit

pentru sos:

  • 250 g iaurt de soia
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • marar
  • 2 frunze de menta
  • zeama de la 2 lamaie

 

Mod de preparare:

Se trec bucăţile de peşte printr-un jet de apă rece şi apoi se pun să fiarbă în apă clocotită cu sare. Se scot şi se scurg în sită. Se toacă ceapa, usturoiul la fel şi se călesc 5 mi­nute în ulei, cât să se înmoaie şi se dau deoparte.

Miezul de pâine se înmoaie în lapte călduţ şi apoi se stoarce şi se omogenizează cu ceapa călită. Peştele fiert se dă prin maşina de tocat şi se amestecă cu ceapa şi miezul de pâine. La final, se adaugă mărarul, sarea şi piperul.

Se formează chiftelele, se trec prin pesmet şi se prăjesc în puţin ulei. Se scot şi se servesc cu sos din iaurt amestecat cu mentă, sare, zeamă de lămâie, mărar şi usturoi.

Chifteluţe de păstrăv

Chiftelute_de_pastrav

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/chiftelute-de-pastrav html

2 comentarii

  1. Ce bine arata chiftelutele astea

  2. Nu am facut niciodata chiftele din carne de peste

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.