Chiftelute de morcovi şi carnaciori

Printeaza

Chiftelute de morcovi şi carnaciori din: cartofi, morcovi, ou, carnaciori, usturoi, faina, lapte, maghiran, chimen, piper, sare, ulei.

Ingrediente:Chiftelute_de_morcovi_si_carnaciori

  • 500 g cartofi
  • 150 g morcovi
  • 1 ou
  • 150 g carnaciori
  • 2-3 catei de usturoi
  • 100 g faina
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura maghiran
  • 1 lingurita chimen
  • 1 praf piper macinat
  • sare
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Se decojesc cartofii, se spală şi se şterg; se rad pe răzătoarea mare. Se decojesc morcovii, se spală şi se rad pe răzătoarea mică.

Se lasă să se scurgă cartofii şi se păstrează zeama cu amidon scursă. Se storc morcovii. Se taie bucăţele cârnăciorii.

Se curăţă şi se toacă usturoiul. Se amestecă într-un castron amidonul dizolvat cu morcovi raşi, ou bătut, cârnăciori, făină şi lapte, împreună cu cartofii.

Se sărează şi se condimen¬tează cu usturoi, maghiran, chimen şi piper.

Se încinge uleiul şi se pune câte un polonic de aluat; se aplatizează şi se prăjesc pe ambele feţe, astfel încât să devină rumen-aurii.

Chiftelute de morcovi şi carnaciori

Chiftelute_de_morcovi_si_carnaciori

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.